(+ 40) 728 016 224
info@fitbc.ro

Era management-ului profesionist in industria de fitness & wellness din Romania. STOP incercarilor – Sebastian Gabriel Vacarescu – Manager Dezvoltare FitBC

Consultanta in management in alte domenii nu este ceva nou in tara noastra, dar este destul de noua in domeniul wellness-ului. Nu se apeleaza la consultanta deoarece foarte multi patroni/manageri cred in vechea zicala autohtona „Si eu ma pricep, am facut sport toata viata, am si alte afaceri, stiu eu ce trebuie facut, ce poate fi atat de greu?”, iar in al doilea rand nimeni nu prevede un buget pentru consultanta de specialitate sau pentru a angaja un bun manager.

Din pacate la scurt timp isi vor da seama ca „LIPSA INFORMATIEI” costa foarte mult, poate chiar mai mult decat „CUNOSTIINTELE”, iar aportul unui specialist poate fi decisiv in succesul devzoltarii centrului de fitness ca afacere.

Change Management on Blue Arrow.

Greseli frecvente pentru debutul unui centru: alocarea unor sume de bani prea mari pentru amenajarea spatiului, urmata logic de putini bani pentru echipamente si pentru promovare. De cele mai multe ori nu exista un concept, o viziune clara de dezvoltare sau sistem de management, nu exista o politica clara pentru vanzari abonamente si marketing. Se fac compromisuri la angajare, nu sunt selectionati cei mai buni instructori – „inca se merge pe relatii de prietenie pentru ca patronii au nevoie de oameni de incredere”, lipseste atmosfera magica din centrele de succes creata prin atitudinea nonverbala si verbala. Educarea prin traininguri a tuturor angajatiilor (sitem de comunicare) si organizarea de evenimente speciale pentru clienti (disparitia monotoniei) ar putea fi solutii viabile. Nu sunt cunoscute nevoile consumatorilor de fitness, si in consecinta nu sunt elaborate cele mai adecvate programe de miscare. Lipseste analiza eficientei financiare a activitatilor din cadrul centrului. Alte probleme pot fi si amenajarea inadecvata a spatiului (cum se face accesul de la receptie catre vestiare, sali de antrenament, dusuri, saune etc., amenjarea adecvata a toaletelor si a spatiului de la dusuri si a scurgerii apei). Lipsa unor reguli si proceduri pentru clienti si angajati, aglomeratia in centru, lipsa unui buget de sustinere a afacerii pentru cel putin 6 luni sau chiar 12 luni, si nu in ultimul rand importanta igienei, a sistemului de climatizare si a lipsei unei parcari. Toate acestea pot deveni motive de renuntare la abonament pentru foarte multi clienti.

15242012_10207793644222798_2722368210340454353_n

A venit timpul sa spunem stop incercarilor de tot felul, si nu doar in domeniul fitness-ului, ci in toate domeniile de activitate in care INVESTITORII, cu siguranta doresc sa ajunga la profit, iar daca au un profit vor sa il maximizeze.

Exista in prezent foarte multi investitori in domeniu care au aflat ca industria WELLNESS este pe trend si au luat decizia de a se aventura in deschiderea unui centru de fitness, fara minimum de cunostinte despre aceasta industrie cu un specific aparte in ceea ce priveste conceptia de management, marketing si vanzari etc.. Este important cui ne adresam inca in faza de proiect a ideii de deschidere a unui centru de fitness: vom apela la cunostiinte sau analisti financiari din cu totul alte domenii (firme de consultanta in management) care vor elabora planul de afacere (studiu de fezabilitate), fara sa cunoasca absolut deloc fenomenul si piata de fitness din Romania, iar planul nu este real si apoi in practica cifrele arata altfel, iar in 90% din cazuri cheltuielile sunt mai mari, iar incasarile sunt cu mult mai mici.

Ideile prezentate mai sus fac ca, chiar dupa mai bine de un 1 an de la deschiderea unui centru, foarte multe centre nu reusesc sa ajunga din punct de vedere financiar pe linia de plutire. Acest fapt se datoareaza lipsei unui sistem „KNOW-HOW” al afacerii. De aceea incurajam investitorii sa apeleze la consultanta specializata.

Prin activitatea de consultanta in fitness ne adresam tuturor managerilor si patronilor care fie criza sau nu, doresc sa implementeze un sistem de management performant in cadrul organizatiei care sa le maximizeze incasarile si sa evite pierderea de timp, energie si bani.

#la-demo-selector { position: fixed; right: 0; z-index: 11; top: 0; bottom: 0; width: 280px; background-color: #fff; box-shadow: 0 0 20px 0 rgba(0, 0, 0, 0.1); -webkit-box-shadow: 0 0 20px 0 rgba(0, 0, 0, 0.1); transition: all .3s ease; -webkit-transition: all .3s ease } #la-demo-selector.open { right: 0!important } #la-demo-selector .demo-container { padding-top: 40px } .before-demo-selector { text-align: center; margin-top: 20px; margin-bottom: 30px } #la-demo-selector .demo-toggle { position: absolute; top: 15%; right: 100%; background-color: #fff; color: #000; padding: 20px; font-size: 25px; line-height: 1; border-radius: 0 2px 2px 0; cursor: pointer; margin-left: 100%; box-shadow: 0 0 20px 0 rgba(0, 0, 0, 0.1); -webkit-box-shadow: 0 0 20px 0 rgba(0, 0, 0, 0.1) } #la-demo-selector-container { height: 100%; overflow: hidden } #la-demo-selector-container .demo-container { height: 100%; overflow-x: hidden; overflow-y: auto; margin-right: -25px; padding-right: 25px } #la-demo-selector .demo-selector { padding: 0 5px; width: 280px } #la-demo-selector .demo-selector a { display: block; width: 125px; height: 140px; padding: 5px 5px 40px; position: relative; float: left; margin: 0 5px 20px; background-color: #f7f8fc; border: 1px solid #e1e6fa } #la-demo-selector .demo-selector a:after { content: attr(title); text-transform: uppercase; font-weight: 700; display: block; font-size: 12px; line-height: normal; text-align: center; padding-top: 10px } #la-demo-selector .demo-selector a span { display: block; height: 100%; width: 100%; background-size: 100% auto } #la-demo-selector .demo-selector a .holder { position: fixed; top: 20%; right: 280px; width: 450px; height: 500px; box-shadow: 0 0 20px 0 rgba(0, 0, 0, 0.07); -webkit-box-shadow: 0 0 20px 0 rgba(0, 0, 0, 0.07); background-color: #fff; padding: 10px; border-radius: 2px; z-index: 2; opacity: 0; visibility: hidden; margin-top: 20px } #la-demo-selector .demo-selector a:hover { box-shadow: 0 0 12px 6px rgba(0, 0, 0, 0.07); -webkit-box-shadow: 0 0 12px 6px rgba(0, 0, 0, 0.07) } #la-demo-selector .demo-selector a:hover .holder { opacity: 1; visibility: visible; margin: 0; transition: all .3s ease-in; -webkit-transition: all .3s ease-in }